Pleskarstvo

Storitve slikopleskarstva upravljamo kakovostno in v dogovorjenih rokih.slikopleskarstvo
Smo mojstri slikopleskarstva, vešči vsakega beljenja in pleskanja notranjih in zunanjih površin.
Storitve slikopleskarstva opravljamo tako v individualnih stanovanjih in hišah kot tudi v večstanovanjskih objektih, v vseh poslovnih, gospodarskih in javnih objektih.

Zagotavljamo
dogovorjene roke in trajno kakovost storitev slikopleskarstva. O trajni kakovosti izvedenih del slikopleskarstva priča naša večletna tradicija obstoja obrti in podjetja ter izkušnje, ki se kažejo v praksi.

V več letnem delovanju obrti slikopleskarstva, pridobivanja znanja in izkušenj smo vselej sledili novostim in zahtevam trga slikopleskarstva. Storitve slikopleskarstva opravljamo s sodobno opremo. Uporabljamo najnovejše metode beljenja in pleskanja ter vedno nove generacije barv, lakov in premazov.

Pri delih slikopleskarstva na večjih objektih uporabljamo visoko tlačne črpalke in premične odre. Pri vseh storitvah slikopleskarstva smo fleksibilni, prilagodimo se zahtevam in željam stranke.

Slikopleskarstvo
 
* Struganje odpadajoče stare slikarije.
* Emulziranje podlage, glajenje z disperzijskimi masami.
* Beljenje s poldisperzijskimi in disperzijskimi barvami, lateks barvami.
* Pleskanje kovinskih in lesenih izdelkov (okna, vrata, konstrukcije, ograje, rešetke..).
* Dekorativna poslikava sten in stropov (Domflok, Spatolato, Rustikal, Arteco, Caparol ...).
* Bandažiranje delovnih stikov.
* Vgrajevanje vogalnikov.
* Manjša zidarska popravila ometov.


Med barvami uporabljamo tudi paropropustne lateks barve za notranje in zunanje stene. Beljenje s parapropustnimi barvami
slikopleskarstvo1zagotavlja večjo zračnost in obstojnost. Kot radi rečemo v pogovornem jeziku, stena v parapropustnih barvah »diha«.

Med barvami z lastnostjo parapropustnosti za beljenje uporabljamo tudi silikatne in silikonske barve za notranje in zunanje stene.

Priprava sten

Stene pred beljenjem temeljito pripravimo.

Veliko pozornost namenimo zaščiti prostora pred beljenjem. Zaščitimo tla in ostalo pohištvo in za seboj temeljito počistimo.

Pred beljenjem na vsaki steni pripravimo primerno podlago za nanašanje barve. Priprava stene pred beljenjem zahteva impregnacijo, glajenje in kitanje, s čimer dosežemo, da je površina stene gladka in primerna za beljenje. Po beljenju pustimo čisto.

Beljenje zahteva primerno podlago za nanašanje barve. Stene pred beljenjem zahtevajo temeljito pripravo. Le tako lahko zagotovimo kvalitetno opravljeno storitev beljenja.

Priprava stene pred beljenjem zahteva luščenje stare barve, impregnacijo z emulzijo, sanacijo večjih poškodb, fino glajenje sten in po potrebi tudi strukturno izvedbo. Šele po temeljiti pripravi podlage sledi beljenje. S temeljito pripravo dosežemo, da je površina stene gladka in primerna za beljenje.

Priprava stene pred beljenjem, je še posebej pomembna v starejših stanovanjih, hišah in drugih zgradbah, kjer je večja vlažnost in se stene pogosto luščijo.

Beljenje opravimo v dogovorjenem roku in v okviru predhodno dogovorjenih cen.